Wenen Hotels

berlijn hotels
 

Wenen in 1 week

Hieronder geven wij een kort overzicht van de bezienswaardigheden van Wenen. Als u meer informatie over wenen wilt kunt u deze o.a. vinden op Kunstreis via de link: Informatie Wenen

Stephansdom

De Stephansdom in wenen is de bekenste kerk in Wenen. De begin van de bouw vond plaats rond het midden van 12e eeuw als romaanse kerk. Begin 14e eeuw is de kerk in haar huidige Gotische vorm ontstaan. De toren van de Stephansdom is 137 meter hoog. Bezoekers kunnen de toren beklimmen tot een uitkijk platform. Binnen in de kerk zijn een indrukwekkende collectie kunstschatten te vinden. Een van de belangrijkste is de preekstoel van Pilgram

Staatsoper

Wenen is de stad van de klassieke muziek. Een van de belangrijkste gebouwen die u zeker moet bezoeken is de Staatsoper. De opera van Wenen is in 1869 geopend. Tijdens de laatste weken van de oorlog is het gebouw zwaar beschadigd. De publiekszaal kan aan ongeveer 2300 bezoekers een plaats geven.

Winterreitschule

Een bezoek aan Wenen betekent ook een bezoek aan de in 1572 opgerichte Spaase rijschool. Er worden optredens van ongeveer 80 minuten gehouden. Let op in de zomermaanden zijn er geen voorstellingen. De Winterreitschule kan dan wel gewoon bezocht worden.

Belverdere

Het door Johann von Hildebrandt gebuwde zomerverblijf van prins Eugenius van Savoye bestaat uit twee paleizen met daartussen een zeer mooie tuin. Deze tuin bestaat uit drie gedeelten met elk een ander thema. In een van de paleizen (Oberes Belverdere) bevindt zich de Oostenrijkse Galerie voor 19de en 20ste eeuwste kunst met o.a. een zeer indrukwekkende collectie schilderijen van Klimt en Schiele. In het Unteres Belverdere is het barokmuseum gevestigd.

Hofburg complex

Deze inrukwekkende verzameling gebouwen omvatten o.a. de keizerlijke woonvertrekken, een aantal musea, een kapel, een kerk, de Nationale bibliotheek, de Winterreitschule en de kantoren van de president. Meer dan 600 jaar zijn deze vertrekken de residentie geweest van de Oostenrijkse keizerlijke familie. Van de meer dan 2500 kamers in dit grote complex is slechts een aantal te bezoeken. Toch kunt u zich in het Hofburg complex een hele dag vermaken.

Hundertwasserhaus

Een bezoek aan het Hundertwasserhaus mag niet ontbreken bij een bezoek aan Wenen.Dit iets buiten het centrum gelegeven appartementen complex ontworpen door Friedensreich Hundertwasser is een gebouw vol kleur, waar geen rechte lijn in valt te bekennen. Het gebouw is niet van binnen te bezichtigen. Aan de overkant van het Hundertwasserhaus is een ander gebouw van deze architect van binnen te bezoeken.

Haus der music

Wenen is de stad van de klassieke muziek. Als u meer over muziek te weten wilt komen kunt u dat doen door een bezoek te brengen aan het Haus der Music. Dit museum is ook geschikt voor kinderen, omdat er vele ineractieve manieren te vinden zijn die laten zien hoe in de loop der eeuweb muziek werd gemaakt.

Looshaus

Kritiek vanuit de overheid, het Keizerlijke Huis, de bevolking en de pers heeft Adolf Loos te verduren door zijn ontwerp voor een kleermakerij, later het Looshaus genoemd. De ligging van het Looshaus, in de deftige buurt tegenover het Hofburgcomplex, heeft ongetwijfeld de reacties versterkt. De bouw werd door deze commotie diverse malen stilgelegd door het bestuur van Wenen. Tot degenen die ontsteld zijn over dit ontwerp hoort keizer Frans Jozef. Hij heeft geklaagd dat het Looshaus zijn zicht vanuit de rechtervleugel van het Hofburgcomplex verpest. Gelukkig is de opdrachtgever, het Joodse confectiezaak Goldman & Salatsch, trouw gebleven aan het ontwerp van Loos.

schloss schonbrunn

Schloss Schonbrunn is het zomerpaleis van de Habsburgers geweest. Nu biedt dit enorme complex een hoeveelheid aan toeristische bezienswaardigheden. U kun hier onder andere een bezoek brengen aan de keizerlijke vertrekken, een kindermuseum, de Weense dierentuin mogelijk gecombineerd met een bezoek aan een wereldberoemde plantenkas en woestijnkas. Schloss Schonbrunn ligt iets buiten het centrum, maar is met de metro zeer goed bereikbaar. Een bezoek aan wenen kan niet zonder een bezoek aan schloss Schonbrunn

Secession

Dit gebouw is ontworpen door Josef Maria Olbrich t.b.v de groep "Wiener Secession" en werd gebruikt als tentoonstellings en clubgebouw. Dit gebouw kan worden bezocht. U vindt hier onder andere de zeer beroemde Beethovenfries van Gustav Klimt

Prater

Het Prater, een 15 kilometer groot park is uitgegroeit van een altijd blijvende kermis tot een zeer beroemde atractie van Wenen. U kunt hier onder andere een bezoek brengen aan het beroemde reuzenrad van Wenen. Een ritje met de toeristische trein is voor jong en oud een belevenis. In 20 minuten rijdt je door het gehele park en kun je uitstappen op een aantal plaatsen

Kunsthistorisches museum

Een van de bekenste museums van Wenen, die ontstaan is uit de verzamelingen van de Habsburgers. U vindt hier beroemde werken van o.a. Brueghel, Rubens, Rembrandt, Rafael, Klimt en vele andere grote namen uit de kunsthistorie.

museumsquartier

sterreichische galerie

Naturhistorisches museum

Dom Schatzkammer

 

 

berlijn hotels 4Berlijn hotels 3berlijn hotels 6berlijn hotels 5berlijn hotels 7